Foto: marianne
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta,ze by v nej aj kohut nohu zlomil.Varievali sme ju na jesen a v Zobraziť celý popisTuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta,ze by v nej aj kohut nohu zlomil.Varievali sme ju na jesen a v zime a ked je praca okolo domu,je taka syta,ze sme ju pojedali cely den a viac nebolo treba.
tepelná úprava
Suroviny
1 PL, alebo olej |
|
1 ks, nasekaná nadrobno |
|
100 g |
|
150 g, alebo parky |
|
2 CL |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 hrst |
|
400 g |
|
1 ks surový strúhaný |
|
1 cajova luzicka |
|
podla chuti |
|
2 CL |
|
1 hrst |
|
5 strúčikov |
|
|
Postup
-
1
Na rozpalenej masti orestujeme cibulku do zlatova,pridame slaninku pokrajanu na kocky,oprazime,pridame rascu,cervenu papriku.Pridame nakrajany kel+kel ruzickovy a dolejeme tolko vody,kolko chceme polievky.Este pridame zemiaky sol,korenie,klobasu alebo parky a susene huby.Varime, dokial kel nezmekne.Ak je takmer uvareny dame hrst ovsenych vlociek a struhany zemiak na zahustenie,prevarime este 5 min a dochutime majoranom.Odstavime z ohna, roztlacime cesnek a viac uz nevarime.
Diskusia k receptu