Vrchárska kelovicafotorecept

marianne - fotkamarianne, 22. októbra 2010
Vrchárska kelovica(fotorecept)
Foto: marianne

Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta,ze by v nej aj kohut nohu zlomil.Varievali sme ju na jesen a v Zobraziť celý popisTuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta,ze by v nej aj kohut nohu zlomil.Varievali sme ju na jesen a v zime a ked je praca okolo domu,je taka syta,ze sme ju pojedali cely den a viac nebolo treba.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL, alebo olej
1 ks, nasekaná nadrobno
100 g
150 g, alebo parky
2 CL
250 g
150 g
1 hrst
400 g
1 ks surový strúhaný
1 cajova luzicka
podla chuti
2 CL
1  hrst
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Na rozpalenej masti orestujeme cibulku do zlatova,pridame slaninku pokrajanu na kocky,oprazime,pridame rascu,cervenu papriku.Pridame nakrajany kel+kel ruzickovy a dolejeme tolko vody,kolko chceme polievky.Este pridame zemiaky sol,korenie,klobasu alebo parky a susene huby.Varime, dokial kel nezmekne.Ak je takmer uvareny dame hrst ovsenych vlociek a struhany zemiak na zahustenie,prevarime este 5 min a dochutime majoranom.Odstavime z ohna, roztlacime cesnek a viac uz nevarime.

Diskusia k receptu

zitar
Hneď som si ju uložila do KK, musí byť výborná.
danculka
Varievam ju, ale bez húb a ovsených vločiek,vtedy nevarím druhé,lebo je sýta a dobrá,no čo, pridám aj to dík.
marianne69
Nech Vam chuti,tak ako nam:-),najlepsia je na druhy den,ak teda zostane:-)))
frezia68
Veruže je to dobrá polievka a sýta :-))) tiež iné nevarím,ak ju máme.
sracz
Ďakujem za príma chúťky a vône! Dovoľujem si Ti ponúknuť členstvo v novozakladanej "CAVK (Celosvetová Asociácia Vyznávačov Kelu) in natura, de jure and de facto, v kuchyni, pusinke, papuľke i v brušku! Nádherné spracovanie, zvlášť sa mi páči "rande" hlávkového a ružičkového kelu. Najbližšie rozhodne uvarím tento Tvoj variant aj s obrovskou "brzdou" domáceho chlebíka! Blahoželám, obdivujem a ďakujem, Marianne_čka69.
matased
Súhlasím so @sracz - om, všetko kelové možem, je to zdravé. Poluevku varievam aj ja, ale bez vločiek a slaninky, tak sa už teším, že vyskúšam túto novú verziu...mňam
jozka
ukladám do KK to musí byť dobre mám rada kel.
marianne69
To som nesmierne rada,ze sa Vam kelovica paci,moj ocko sa isto na mna usmieva z kucharskeho neba a je stastny.@sracz velmi rada sa stanem clenkou CAVK,lebo kapusta a kel su moji verni kamarati,specialne v zime su stalicou mojej kuchyne.@matased tie vlocky su v nej perfektne,s mukou to nie je ono,a slaninka ,raz za cas coby nie.
sracz
Uvarená, zjedená, schválená, prudko jedlá, superfasaextra príma!
matased
Ja som ju robila dnes - a je fantastickááááááá, hustá, netreba k nej ani chlieb a tie chute, čo sa tam prelýnajú......fajn recept!
jerica
zajtra 19.11 je u nás doma Tvoja perfektná polievka, to je náhoda , dnes som kúpila krásny kel krajina pôvodu "česko" že budem robiť @evusik recept z kelových listov, vidím že bude Tvoja polievka, už sa teším ako ju budem robiť , páči sa mi koment od @sracz aj & aj
zulika
Tak,dobrá,predobrááááááááááááááááááá. Ja kel milujem,a s rovnakou láskou sme si dali všetci doma,úspech veliký :))))))) Dík za super receptík,zopakujem čo najskôr :)))))))) Tiež ukladám.
zifi
vyborna, chutna. Zatial vzdy vyskusana bez vlociek, ale s nitovkami, ci sirokymi rezancami. Ked zostanu, tak je vyborna aj so zavarenymi krupicovymi knedlickami s vajickom - na spestrenie
marianna76
fajn, že si pridala link k tejto polievočke, pokombinujem aj podľa tvojej, dík inak by som ju asi nenašla... a teraz je chladno tak spravím
marianna76
Ahoj, tak ti musím ešte raz napísať.... ĎAKUJEM, ĎAKUJEM, ĎAKUJEM ... toto je prvá kelovica, ktorú, si môj muž dobrovoľne sám od seba pridal. Veď jedol aj predtým ale len tak jeden tanier a zas na dva-tri mesiace dosť. Som rada, že teraz budem môcť kel častejšie kupovať. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia